Leikki, jos sitä oikein vaalitaan avaa lapselle maailman, johon hänet on kasvatettava.Leikki kehittää lasta hänen tulevia tehtäviään varten. - Fröbel 1800-luvulla -

alkuun
yhteystiedotpainotukset
vanhat lelut
leikki
ekologisuus

VANHAT LELUT

Saimme keväällä 2004 Pirkanmaan kulttuurirahastosta 1700 euron stipendin jatkaaksemme viime vuonna Kowan Teknolokian Päivät ®–tapahtuman yhteydessä alkanutta vanhat lelut ja leikit teemaa. Tuolloin valmistimme perinneleluja sekä myyntiin että tapahtumassa vierailleiden lasten leikittäviksi. Keväällä 2005 vietimme Vanhat lelut ja leikit-teemaa koulumme 100-vuotisjuhlien merkeissä. Kutsuttuina olivat kaikki kunnan 1.-6. koulut. Tarkoituksemme oli tarjota tapahtumaan osallistuville lapsille mahdollisuus tutustua lapsilähtöisesti vanhoihin koneisiin ja työtapoihin koulumme oppilaiden kanssa suunnittelemamme tehtävävihkosen avulla. Samalla lapset saivat askarrella ilmaiseksi itselleen Narri-nimisen perinnelelun.

Koulumme oppilaille kylän yhteinen Kowan Teknolokian Päivät ®–tapahtuma oli keino osoittaa lapsille, että he ovat tärkeä osa kylää ja sen toimintaa. Samalla he välittivät kulttuuritietoa tapahtuman kävijöille, varsinkin lapsille. Tarkoituksenamme oli oman tekemisen kautta tuottaa käsillä tekemisen ja oivaltamisen iloa sekä opettaa tiettyjä fysiikan lainalaisuuksia ja saada vastapainoa tämän päivän tietokonekeskeiselle elämäntavalle.

oppia koulun ulkopuolella
koulu luonnon keskellä
tulevaisuus


vesilahden kunta

Copyright AHTIALAN KOULU 2004 - Päivitysaika 20.12.2005 19:34