• Kowan Teknolokian Päivät ® on kovien koneitten työnjuhlaa ja hyväntuulista meininkiä ilman markkinahumua. Tapahtuma on kunnianosoitus menneille sukupolville, vanhoille kunnon koneille ja työtavoille. Päivillä koneet käyvät ja ihmiset tekevät!

  • Höyrylokomobiili Marshall vuosimallia 1897 (ollut käytössä Laukon kartanossa) pyörittää yli satavuotiasta raamisahaa ja puutavaraa syntyy miltei äänettömästi ihan kuten ennen muinoin. Ihailtavan upeina puksuttavat myös höyrylokomobiilit pikku Kullervo vm 1911 ja Kullervo 1916. Toiminnassa nähdään muitakin höyrykoneita ja laitteita kuten hieno pienoismalli höyryvetäjä Burrell (koko 1:3 oikeasta). Valtava paineilmavasarakin saattaa jo toimia…

  • Yleisön suosikki lienee kuitenkin mahtava voimanpesä tähtimoottori eli yhdeksän sylinterinen hävittäjämoottori 1000 hevosvoimallaan. Menossa mukana puksuttavat: saksalainen dieselveturi Schienen Kuli 5 hv, maan laajin kokoelma toimivia maamoottoreita (mm. Suomen suurin ”porilainen” B.M.W. 50 hv) ja paljon vanhoja traktoreita, autoja, moottoripyöriä ja mopoja sekä muita vanhoja koneita ja laitteita.

  • Pehmeämpää teknologiaa edustavat monenlaiset käsityöt pläkkärimestarin taidonnäytteistä puuputken kairaukseen. Käsityönäytöksissä löytyy monenlaista puuhun liittyvää pajutöistä pärekorin valmistukseen. Ihka oikea kraatarikin on työssään.

  • Ahtialan kyläkoulu Rämsöössä täyttää 100 vuotta syksyllä 2005. (Näillä näkymin koulu lakkautetaan 31.7.2005). Kaikesta huolimatta 100-vuotiasta kouluamme juhlitaan Kowan Teknolokian Päivillä. Lauantaina ovat päiville kutsuttuina kaikki Vesilahden kunnan ala-asteikäiset koululaiset. Koulun toimintapisteessä lammen rannalla lapset voivat askarrella lelun ilmaiseksi itselleen ja saavat Teknolokia- tehtävävihon täytettäväkseen.

  • Kowan Teknolokian Päivillä on lapsille myös puuhamäki vaijeriratoineen ja eläimiä paijattavaksi.

  • Nälkää voi taltuttaa kenttäkeittiön herne-, lohi- tai peurasopalla, rapealla siankyljellä, grillimakkaralla, muurinpohjaletuilla tai kahvilla tuoreen nisusen kera.

  • Aitoa kahvin korviketta voi maistella ja janoon saa kylmää juotavaa vaikkapa olutliiteristä. Kotiin viemisiksi voi torilta ostaa vielä lämpimät leivonnaiset.

  • Tapahtumamme kävijämäärä on vuosi vuodelta kasvanut – 9000 kävijän raja on jo ylitetty. Vanha tekniikka kiinnostaa ja alan harrastajia saapuu ympäri Suomea ja myös ulkomailta. Kowan Teknolokian Päivien tuotto käytetään tapahtuman ja kylän hyväksi. 15 vuoden aikana on hankittu lisämaata, entistetty ja hankittu lisää koneita sekä rakennettu uusi esittelyhalli, joka toimii päivillä kenttäravintolana.

  • Kowan Teknolokian Päivien vanhoista koneista on tehty ääni-CD, jonka ansiosta voi nauttia koneitten puksutuksesta vaikka oman sohvan nurkassa talvipakkasilla. Levystä lisää www.fantompost.fi tai www.ramsoo.fi/kowan teknolokian paivat.

  • Sisäänpääsystä veloitetaan vain 8 euroa aikuisilta ja lapset pääsevät ilmaiseksi tapahtumaan (kaikki alle 15-vuotiaat). Pysäköinti ja onnikkakyyti museobusseilla parkkipaikalta portille ovat ilmaisia.

Rämsöön kyläkerho ry:n ja Wanhan Teknolokian Kerho ry:n puolesta
Tapahtumasihteeri Marjukka Lähdekorpi-Ojala, puhelin 040 7036 208
Ajo-ohjeet ja lisätietoja Rämsöön kotisivuilta www.ramsoo.fi